Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Заеднички аџилаци на Ерусалимскиот пат

 

Аџилак на Ерусалимската патека Долина Дунав

 

--- ОТВОРЕТЕ ГО ФОТОАЛБУМОТ НА АЏИЧКОТО ТУКА ---

 

Заедно на најдолгиот аџилак во светот и истовремено меѓународен мировен и културен пат!

 

Датум: Пет. 21 Мај - Сонце. 23 Мај 2021 година (Педесетница)

 

Ние правиме аџилак кон Ерусалим преку Австрија и, исто така, даваме придонес за туризмот и угостителската индустрија. Аџилакот не само што е трендовски, туку е и одржлив надомест! Пеш сме и со минибус во областа Пасау до опатија Вилхеринг / Линц.  

 

1 фаза: Граница на Германија во близина на Пасау до Енгелхартсел
2-та фаза: Енгелхартцел до Инзел (Шлагенер Шлинге)
3-та фаза: Инжел до опатија Вилхеринг / Линц

 

Време на патување: 3 дена

Ноќевања: Engelhartszell Романтични куќа-фариери и Инзел Гастоф Раисингер

Пат: Мапа и GPS

Почеток и крај на патувањето: Линц

Белешка: Не заборавајте да го испланирате вашето лично пристигнување / враќање!
Возење со нашиот минибус е можно до и од местото на поаѓање на барање.

 

Точка на средба: trainелезничка станица во Линц во 07.50 часот наутро (пристигнување со воз е можно од Виена и Салцбург). Во 08.00 часот, нашиот минибус заминува за Пасау на почетокот на аџилакот

 

Некои главни моменти се: Поглед на Пасха во Кафе Блаас, Урнатините на Вихтенштајн, Опатија Енгелшел, Урнатини од Хајченбах (Отворете панорамски поглед од 360 степени), Шлогенер јамка, Инзел, Хаибах, Ашах ан дер Донау, езера за капење Фелдкирхен, Отенсхајм, Опатија Вилхеринг. Ако е можно, завршете со одење до глетката кај замокот Линц (исто така лоциран директно на Ерусалим Вег, видете ја маршрутата).

 

Одиме на околу 20 км распоредени во текот на денот, регистрација и информации info@jerusalemway.org или +43/699/18031970

 

Детали и информации за патувањата: Погледнете тука

 

Ве молиме регистрирајте се што е можно поскоро, најмногу 15 учесници!