Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Заеднички аџилак на Балканскиот пат Ерусалим (28.08.2021 до 10.09.2021 година)

 

Беше одлично УНИКАТНО патување!!!

Краток извештај за патување со фотографии погледнете ја нашата Фејсбук страница. Повеќе фотографии и впечатоци од целото патување се тука во онлајн албумот:

--- Фотографии / впечатоци: ОТВОРЕТЕ ТУКА ---


На пат за Ерусалим од Австрија кон Грција

 

Заедно на најдолгиот аџилак во светот и истовремено меѓународен мировен и културен пат!

Датум: сабота 28-ми до четврток, 09-ти септември 2021 година (13 дена)

 

Почеток на патувањето: Виена околу 08.30 часот (Timeе се одреди времето и состанокот)

Крај на патувањето: Виена кон вечер (Враќање со минибус од Грција или со авион)

 

Белешка: Не заборавајте да го испланирате вашето лично пристигнување / враќање! Возење со нашиот минибус е можно до и од местото на поаѓање на барање.

 

Ерусалимската патека низ Балканот е културно и сценски уникатна - доживејте го фасцинантниот пејзаж од Дунав до Егејско Море! Прекрасни речни долини, патеки на Апостол Павле, траги од Мајка Тереза, романтични вински региони, српски манастирски пат, урнатини и крштевка на првата црква во Европа, траги од III. Крстоносна војна, пешачење по Виа Егнација и конечно разнобојното море

 

 

Некои главни моменти се: Будимпешта - Мохац - Нови Сад - Виножито мост - Кале Кале - Белград - Манастир icaица - Ушче - Лепосавиќ - Косово Митровица - Полиња со црна птица - Приштина - Манастир Грачаница - Јањево - Летница - Скопје - Куќа Мајка Тереза ​​- Милениумски крст на планината Водно - резервоар Младост - манастир Студеница - Демир Капија / вински регион - Солун - Виа Егнација - Еикосифоиниса - Филипи - Св.

 

Впечатоци / фотографии од претходни патувања: Видете го менито Балкан

 

Одиме на околу 20 км распоредени во текот на денот, регистрација и информации info@jerusalemway.org или +43/699/18031970

 

Индивидуално продолжување на патувањето е по избор можно, на пример, да се одморите за капење во Грција. Летови Солун - Виена се секојдневни! Статус: мај 2021 година

 

Враќање на пат со минибус или евентуално со авион од аеродромот во Истанбул (директен лет). Тука сè уште ги разјаснуваме деталите.

 

Забелешка: Ако транзитот сè уште е дозволен само за туристите во Унгарија до август, ние ќе го започнеме патувањето во Србија (Нови Сад). Предмет на промена.

 

 Детали и информации за патувањата: Погледнете тука

 

Ве молиме регистрирајте се што е можно поскоро, најмногу 15 учесници!