Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

БАЛКАН

УНГАРИЈА - ХРВАТСКА - СРБИЈА - КОСОВО - СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА - ГРЦИЈА

Ерусалимската патека низ Балканот е ЕДИНСТВЕНА културно и сценско: Фасцинантен предел од Дунав до Егејско Море!


Прекрасни речни долини, патеки на Апостол Павле, траги од Мајка Тереза, осамени лисја на Дунав, историски театри на војување, романтични вински региони, траги од III. Крстоносна војна (император Барбароса), пешачење по Виа Егнација, значајни историски и културни места, средби со католичка, православна и муслиманска култура, истражување на најстарите цркви во Европа, лутање низ антички области, прекрасни маслинови градини, ... и на крај разнобојното море, Егејот .

 

Ова патување беше направено од 28 август до 10 септември 2021 година. Беше одлично патување! Краток извештај за патување со фотографии види на Фејсбук. За повеќе детали и фотографии погледнете Мени за аџилак.

 

 

Впечатоци од други патувања:

- Аџилак за дневник со фотографии мај 2015 година

Аџилак за дневник со фотографии септември 2015 година

Извештај за патувања на Балкан, ОРФ Ö1 како и информации за Почетна страница на ОРФ

- Фотографии и детали од патувањето во 2021 година може да се најдат овде на веб-страницата

 

Маршрута / GPS мапа: Рута Балкан (Google Maps)

 

Крајот повторно станува почеток: АСИЈА ДОААМЕ! Соодветната транзиција кон патувањето по Ерусалимскиот пат низ Мала Азија / Турција (Дел V / VII).