Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

ШПАНИЈА ВО ФРАНЦИЈА

Пешачење и култура од шпанскиот брег на Атлантикот во Финистер, преку Сантијаго де Компостела и Пиринеите до аголското упориште Сент Jeanан-Пиед-де-Порт (Франција).

 

Ова е прва од вкупно седумте етапи на меѓународниот пат за мир и култура! Ерусалимскиот пат поврзува 15 земји и континентите во Европа и Азија со Светата земја и е најдолг мировен пат со растојание од околу 7.500 километри. Основна порака: „Од крајот на стариот свет во Финистер преку срцето на Европа до почетокот во Ерусалим“.

 

Ги доживуваме многу посебните сценски и културни нагласи, пешачење од шпанскиот атлантски брег во Финистер - крај на стариот свет и истовремено почеток на Ерусалимскиот пат - до Сантијаго де Компостела, преку планините Кантабри и Места и по преминувањето на Пиринеите стигнуваме до аголското упориште Свети -Jан-Пиед-де-Порт во Франција! Откријте ги културните и природните нагласи на Ерусалимскиот пат, компактен и со многу мир! Професионално водени пешачење и културни патувања, лично избрани хотели, постојани придружници за патување од ЕКИПА ЈЕРУСАЛЕМВЕГ, вклучително и автобусот, обезбедуваат совршен амбиент за ова.

 

Ова уникатно патување е поврзано со нови средби секој ден, аџиите од целиот свет не пречекуваат на патот кон исток и затоа немаме „аџиски гужви“ зад нас. Маршрута: Пример за патување

 

Некои од главните моменти се: Финистер, Сантијаго де Компостела со импозантната катедрала и гробот на Апостол Jamesејмс, Галиција, Асторга со епископскиот дворец на Гауди, Круз де Феро, големиот крстен аџија, Базиликата Леон Сан Исидоро, Катедралата Бургос, Шпанска Месета, лозарскиот регион Риоха, вклучувајќи го и главниот град Логроњо, Пампл, Пампл преминете го превојот на Пиринеите пеш, а потоа границата кон Франција, Сент Jeanан-Пиед-де-Порт, ... 

 

Впечатоци / видео / фотографии:

 - ВИДЕОКЛИП од патувањето (2017)

 - ФОТОГРАФ од патувањето (2017)

 - ФОТОГРАФИИ во текот на подготовките за патување _ преглед на маршрута (2016)

 

Крајот станува почеток: Ерусалимската патека не води низ цела Франција, од Пиринеите преку Централниот масив до Алпите (Дел II / VII) ЕРУСАЛИМ ДОЈДЕМЕ!