Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

СРЦЕ НА ЕВРОПА_СВИЦАРИЈА & АВСТРИЈА

Пешачење и култура од француската граница во Geneенева преку цела Швајцарија и Австрија до федералниот главен град Виена. Ова е трета од вкупно седумте етапи на меѓународната рута за мир и култура помеѓу Шпанија и Светата земја! Откријте ги со нас одличните културни и природни нагласи, компактни и со многу мир! Лични избрани хотели, манастири и сместувалишта за аџилак, постојани придружници за патување од тимот на Ерусалим и нашиот тренер обезбедуваат совршен амбиент за ова.

 

Оваа етапа на Ерусалимскиот пат е навистина уникатна помеѓу Шпанија и Светата земја: нè води низ сите Алпи и срцето на Европа! Започнуваме во Франција и ја преминуваме границата со Швајцарија пеш во близина на Geneенева, ја преминуваме цела Швајцарија, нè очекуваат замислени планински и езерски пејзажи, минуваме покрај митовите до манастирот Марија Ајнсиделен, го преминуваме Арлберг во Австрија и откриваме исклучително шармантна културна и историски најзначајни моменти на алпската земја од запад кон исток до сојузната престолнина Виена. На крајот, дури и го добиваме оригиналниот печат од Ерусалимвег со гулаб на мир за нашиот аџилак во катедралата Свети Стефан, тука завршува уникатното патување во срцето на Европа!

ДАТУМ НА ПАТУВАЊЕ: Ова патување беше направено во 2021 година. Фото албумот ќе ви биде испратен на барање.

 

Некои од главните моменти се: На патот по најубавите аџилак, покрај дивите романтични долини на реките и преку неколку алпски премини и низ планинските долини, единствената патека не води низ разновидниот пејзаж во срцето на Европа. Разновидни нагласи како што се Geneенева со Geneеневското езеро, вклучувајќи лозја, националното светилиште Флуели Ранфт, преминот Бруниг, езерото Луцерн, Интерлакен, Швиз, Хагнегг, Мајтн, Марија Ајнсиделн, Циришкото езеро, Апензелерленд, Арлберг, долината Ин, Инсбрук, најстариот аџилак, Сајанг Салам, Тајарол, Марија, Тајрол Мариедом Линц, концентрационен логор Маутхаузен, опатија Мелк, Вахау и Дирнштајн, Виена со палатата Шенбрун, Хелденплац и катедралата Свети Стефан, ..

 

Впечатоци

 

- Фотографии од Проверка на патеката Швајцарија и Австрија

- Фотографии од Аџилак Ерусалимски пат Швајцарија (2021)

- Фотографии од Аџилак во Ерусалим, Австрија (2020)

 

Крајот станува почеток: Фасцинантен предел од Дунав до Егејско Море, па соодветна транзиција кон аџилак низ туристички недопрениот БалканДел IV / VII) ЕРУСАЛИМ ДОЈДЕМЕ!