Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Филмски предавања 2014 и 2013 година

Линц (Горна Австрија): KH Elisabethinen, Палменхале, Ние сме 16. und Четврток, 17.01.2013 година, 19.30:XNUMX pm.

 


Виена: Спомен-црква на Советот Лаинц-Списинг, Сре. 30.01.2013 година, 19.00 ч.

 


Лајбниц (СТМК): Центар за култура, четврток 07.02.2013 година, 19.30 часотНојдрфл (БГЛД): Мартинихоф, петок, 22.02.2013 година, 19.30 часот

 


Киршклаг во Баклиж Велт (Долна Австрија): Страст Плејхаус, четвр 28.02.2013 година, 19.30:XNUMX стр.

 


Лафниц (СТМК): Културсаал, вторник 05.03.2013 година, 19.30 ч.

 


Feistritz / Drau (KÄRNTEN): куќа во заедницата, Четврток, 07.03.2013 декември 19.30 година, XNUMX часот

 


Берхтесгаден (Баерн): БЕРГинале во конгресната куќа, Четврток, 21.03.2013 декември 20.15 година, XNUMX часот

 


Унцмаркт-Фрауенбург (СТМК): Фестасал, вторник, 09.04.2013 април 19.30 година, XNUMX часот

 


Книтфелфед (СТМК): Културхаус, четврток, 11.04.2013 април 19.30 година, во XNUMX:XNUMX часот

 


Дорфен (ГОРНА БАВАРИЈА): Црква за аџилак, четврток, 18.04.2013 април 19.30 година, XNUMX часот

 


Гмунд (Долна Австрија): Херц-Jesесу-Кирче, четврток, 25.04.2013 април 20.00 година, XNUMX ч.

 


Гросарл (СЗБГ): Гимназијада ХС, вторник 30.04.2013 април 20.00 година, XNUMX ч.

 


Рајченбург (ШВАЈЦРИЈА): парохиска црква, Сре. 22.05.2013 година, 20.00 ч.


Золикон во близина на Цирих (ШВАЈЦАРИЈА): црква Золикерберг, Петок, 24.05.2013 година, 20.00 ч.

 


Гетвајг (Долна Австрија): СТИФТСКИРЧЕ, четврток 06.06.2013 година, 20.00:XNUMX часот

 


Клагенфурт (КИРНТЕН): ДОМ, вторник, 18.06.2013 јуни 20.00 година, XNUMX ч.

 


Пасау (Баварија): Аџилак црква Марија Хилф, предавање ОТВОРЕН ВОЗДУХ, петок, 26.07.2013 јули 21.00 година, XNUMX часот.

 


Свети Маргаретен (БГЛД): РÖМЕРСТАЈНБРУХ, четврток, 22.08.2013 година, 20.30 часот

 


Клајнвалсертал (ВБГ): Валсерхаус во Хиршег, Вторник 03.09.2013 година, 19.30 ч.

 


Au / Bregenzerwald (VBG): Селска сала, Четврток, 05.09.2013 година, 19.30:XNUMX pm.

 


Сент Улрих ам Пилерсе (ТИРОЛ): Центар за култура и спорт, Петок, 20.09.2013 година, 20.00 ч.


Steyrermühl (Горна Австрија): АЛФА - Музеј за производство на хартија, Четврток, 03.10.2013 декември 19.30 година, XNUMX часот

 


Винер Нојштат (Долна Австрија): Градски театар, Четврток, 17.10.2013 декември 19.30 година, XNUMX часот

 


Траун-Одт (Горна Австрија): Парохиска сала, Ср. 23.10.2013 година, 19.30 ч.

 


Стробл / Волфгангси (Sbg.): Гимназијада на ХС, четврток 07.11.2013, 19.30:XNUMX pm.

 


Eben im Pongau (Sbg): Салата на основното училиште, четврток, 14.11.2013 ноември 19.30 година, во XNUMX:XNUMX часот

 


Брунентал (Горна Австрија): повеќенаменска сала, сабота, 16.11.2013 ноември 19.30 година, XNUMX ч.

 


Нојмаркт на Валерси (СЗБГ): Фестал, сре. 27.11.2013,19.30 година, XNUMX часот


Преленкирхен (Долна Австрија): културен центарЧет.12.12.2013 година, 19.30 часот

 


Галспах (Горна Австрија): Курсал, четврток 19.12.2013 година, 19.00:XNUMX стр.

 


Рабенштајн (Долна Австрија): Заеднички и културен центар, Вторник 16.01.2014 година, 19.30 ч.

 


Свети Тома / камен на мочниот меур (Горна Австрија): Теретана, Петок, 21.02.2014 година, 19.30 ч.

 


Свети Веит ан дер Глан (Каринтија): Цветна сала, Петок, 07.03.2014 година, 19.30 ч.

 


Бриксен / Вестендорф (Тирол): Алпенросенсал Вестендорф, Петок, 21.03.2014 г., 19.30 ч.


Звентендорф (Долна Австрија): Донаухоф, Четврток, 10.04.2014 април 19.30 година, XNUMX часот

 


Линц (Горна Австрија): Парохиска црква на добриот пастир, Петок, 04.04.2014 година, 19.30 ч.

 


Инсбрук / Марија сум Гестад (Тирол):  Парохиска црква, Чет.24.04.2014 година, 19.30 часот


Лоша сала (Горна Австрија): Градска парохиска црква, Вторник 06.05.2014 г., 19.30 ч.


Алтах (VBG): Парохиска црква, Четврток, 15.05.2014 г., 19.30 ч.

 


Асперхофен (Долна Австрија): Отворено отворено во Сигерсдорф, Петок, 06.06.2014 година, 20.30 ч.


Шлиербах (Горна Австрија): Колегијална црква, Четврток, 12.06.2014 декември 20.00 година, XNUMX часот


Лош Ишл (Горна Австрија): Парохиска црква, Вторник, 24.06.2014 година, 20.00 ч.


Бајемкирхен (Долна Австрија): Сала за бал Вторник 16.09.2014 г., 19.30 ч.

 


Рид во Дер Ридмарк (Горна Австрија): Парохиска црква, Чет.25.09.2014 година, 19.30 часот

 


Rainbach im Mühlkreis (Горна Австрија): Ново средно училиште, Четврток, 09.10.2014 г., 19.30 ч.


Спилберг (Штаерска) / култура во центарот, Вторник, 14.10.2014 година, 19.30 ч.


Грац (Стирија): Црква Ангел чувар, Четврток, 16.10.2014 декември 19.30 година, XNUMX часот


Опатија Ламбах (Горна Австрија), Вторник, 04.11.2014 година, 19.30 ч.


Јохберг (Тирол): Културсал, четврток, 06.11.2014 ноември 19.30 година, XNUMX часот

 


Рордорф (ГЕРМАНИЈА) | Тарнер Хелцл, Саб. 15.11.2014, 20.00 ч.

 


Егердинг (Горна Австрија), Четврток, 20.11.2014 април 19.30 година, XNUMX часот

 


Манк (Долна Австрија): Градското собрание Манк, Сре. 03.12.2014 г., 19.30 ч.

 


Турниц (Долна Австрија): ВЕЛО, Четврток, 11.12.2014 г., 19.30 ч.