Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Поставување на Гулабот на мирот и отворање на Ерусалимската патека во ФУЛДА!

Градот Фулда станува партнер на најдолгиот мировен пат во светот! Свечено отворање на Ерусалимскиот пат на апостолите и поставување на Гулабот на мирот (30)

Важна германска рута до Ерусалимвег започнува во градот Бонифациј Фулда, кој потоа води по Дунав од Донаврт и се приклучува на главната рута на Ерусалимвег што доаѓа од Шпанија во близина на Линц во Австрија.

 

Врвот е свеченото поставување на гулабот на мирот во Ерусалимската патека во сабота, 30 септември 2023 година од 14.00 часот во црквата Свети Михаил / во близина на плоштадот на катедралата! Во продолжение погледнете ги фотографиите од прославите.

 

Рута и GPS: Отвори овде

Извештај за печатот: Вести од Источен Хесен

Извештај за печатот: Информации за Фулда

 

 

 

Програмска секвенца

 

петок 29 септември 2023 година
Од 17 часот: Аџиска средба со добредојде и пиење
Во 20:00 часот: Филмски предавања и презентации во живо во Фестивалска сала на Оранжерија низ целата ерусалимска рута од Шпанија до Ерусалим и трите правци во Германија! Завршува околу 21:30 часот, финале / маса на аџиите.

 

Сабота 30 септември 2023 година

Во 09:00 часот: Заеднички аџилак од плоштадот на катедралата Фулда до Пилгерцел (околу 6 км).

Во 14:00 часот: Врвот беше свеченото поставување на гулабот за мир во Ерусалимвег во Михаелскирхе / во близина на Домплац со градоначалникот Др. Хајко Вингенфелд и претставници на верските заедници. Меѓуверска церемонија! Завршува околу 16:00 часот, а потоа трпеза на аџии, финале...


За детали кликнете на постерот и видете Веб-страница на градот Фулда

 

аџии и знаци

 

Уште пред прославите на отворањето, 28.09.2023 (четврток) заедничко аџилак од Фулда. За време на турата ја додаваме и проверуваме ознаката на Новиот Ерусалимски пат. Информации и регистрација Аџии и обележување

Опсежна програма за поддршка од петок до недела!
>>> Инфо / Регистрација <<