Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

ПОКАНА до масата за аџии

 

 

Редовна маса за аџии во Виена

Стамтиш се одвива директно на Ерусалимвег во Виена!

 

МЕСТО: Mariahilferbräu, Mariahilferstrasse 152, 1150 Виена

ДАТУМ ВРЕМЕ: Петок 04.09.2020 од 19.00 часот.

 

Врвна локација и кујна во стилот на домот со приземна храна! Кога времето е убаво, ние сме во градината за гости и во ресторанот има статуа на Марија за да одговара на Фриденсвег! www.mariahilferbrau.com

 

 

 

ПИЛГРИМСКА ТАБЕЛА ВО АНСФЕЛДЕН

МЕСТО: Гастоф хотел Стокинџер, Рицлхофстрасе 63, 4052 Ансфелден

ДАТУМ ВРЕМЕ: Петок 14.08.2020 од 19.00 часот. 

 

Централно лоцирана во Горна Австрија и близу до автопатот. Хотелот Стокинџер има домашно готвење и има доволно простор да се држи на дистанца. Кога времето е убаво, ние сме во големата градина за гости. www.stocki.at

 


Ве молиме, информирајте не за вашето учество во
 info@jerusalemway.org


 ПРИЈАВЕТЕ се за ВЕСНИКОТ (клик) 

 

  Контакт информации

  ЕРУСАЛИМ НАЧИН
  Меѓународен тим за мир
  info@jerusalemway.org 

  4341 Арбинг / Австрија
  Тел. +43/699/18 03 1970 година