Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

datenschutz

Заштитата на вашите лични податоци е важна за нас. Презедовме технички и организациски мерки за да се осигураме дека прописите за заштита на податоците се почитуваат и од нас и од надворешни даватели на услуги (обработувачи на договори).

Како одговорно тело, ги преземаме сите законски потребни мерки за заштита на вашите лични податоци. Ако имате какви било прашања во врска со оваа декларација за заштита на податоците, ве молиме контактирајте:
 

Јоханес Ашауер
4341 Арбинг / Австрија
+43/699/18 03 1970
johannes@jerusalemway.org

Опсег на оваа декларација за заштита на податоците

Оваа декларација за заштита на податоците се однесува на лични податоци на заинтересирани страни и клиенти кои се физички лица и сите други физички лица кои се во контакт со нас, на пр. Б. претставници или вработени на правни лица, но исто така и посетители на нашата веб-страница и лица кои, на пример, се регистрираат за да го добијат нашиот билтен.

Обработка на податоци

Личните податоци се информации за вашиот идентитет. Ова вклучува информации како што се име, адреса, телефонски број или адреса за е-пошта. Обработката на податоците се одвива за исполнување на договорот, како и за исполнување на законските обврски. Ние обработуваме податоци од заинтересирани страни за да ги заштитиме нашите легитимни интереси или да иницираме договор.

Обработка на податоци при посета на нашата почетна страница: Општо, можете да ја посетите нашата почетна страница без да оставите лични податоци, на пример, ако сакате само да дознаете повеќе за нас и да ги повикате соодветните страници. Внесените пристапи до нашата почетна страница и секое враќање на датотека зачувана на почетната страница се најавени и се максимум. Зачувано 7 дена. Складирањето служи за внатрешни системски поврзани и статистички цели. Следното е заведено: име на повикана датотека, датум и време на повик, количина на пренесени податоци, известување за успешно повикување, веб прелистувач и домен за барање. Сепак, никакви лични податоци не се пренесуваат од ваша страна, бидејќи IP-адресите на посетителите се снимаат само во скратена (анонимизирана) форма.

Понатамошна обработка на податоците: Во одредени случаи потребни ни се дополнителни информации како што се вашето име и адреса за да можеме да го обработиме вашето барање или да обезбедиме посакувана услуга. Овие дополнителни лични податоци се снимаат и чуваат само доколку ги дадете овие информации доброволно, на пример во контекст на истрага или регистрација.

Обработка од даватели на услуги: Ние работиме и со други компании. Ова вклучува даватели на услуги за хостирање (интернет, е-пошта) и даватели на телефонски услуги.

Колачињата

Нашата веб-страница користи таканаречени колачиња. Ова се мали текстуални датотеки што се зачувани на вашиот уред со помош на прелистувачот. Тие не прават штета.

Ние користиме колачиња за да ја направиме нашата понуда лесна за корисниците. Некои колачиња остануваат зачувани на вашиот уред додека не ги избришете. Тие ни овозможуваат да го препознаеме вашиот прелистувач следниот пат кога ќе ја посетите.

Ако не го сакате ова, можете да го поставите прелистувачот така што тој да ве информира за поставувањето колачиња и тоа да го дозволувате само во поединечни случаи.

Деактивирањето на колачињата може да ја ограничи функционалноста на нашата веб-страница.

Картен

Некои страници користат мапи од давателите на ОСМ openstreetmap.de, openstreetmap.org, arcgisonline.com, opentopomap.org und thunderforest.com. Како резултат, од технички причини, IP-адресата на компјутерот на посетителот на веб-страницата се пренесува на давателот на услуги.

линкови

Оваа декларација за заштита на податоците се протега само на содржината на нашата веб-страница, но не и на веб-страниците до кои може да се пристапи преку надворешни врски. Ако ви понудиме врски, ние се трудиме да осигуриме дека и тие се во согласност со нашите стандарди за заштита на податоците и безбедноста. Сепак, немаме никакво влијание врз усогласеноста со регулативите за заштита на податоците и безбедноста од други даватели на услуги. Затоа, ве молиме, информирајте се на веб-страниците на другите даватели на услуги за декларациите за заштита на податоците дадени таму.

Право на потврда

Секое лице погодено од обработка на лични податоци може да побара потврда дали обработува лични податоци.

Складирање, бришење

Зачуваните лични податоци обично се бришат по истекот на законските периоди на задржување.

Зачуваните лични податоци исто така ќе бидат избришани ако ја одземете вашата согласност за складирање и нема друга правна основа, ако вашето знаење повеќе не е потребно за исполнување на целта за која се чувани или ако неговото складирање е недозволиво од други правни причини освен ако условите за законско задржување не зборуваат против бришење, тогаш наместо бришење, обработката ќе биде ограничена (блокирање).

Зачуваните лични податоци исто така се бришат ако вашите лични податоци се обработуваат незаконски или треба да бидат избришани за да се усогласат со законските барања. Во случај бришењето да не може да се изврши или само со непропорционален напор, бришењето се заменува со ограничување на обработката.

Пристап, информации и корекција

Може да побарате информации за вашите лични податоци обработени од наша страна. На писмено барање, со задоволство ќе ве информираме за податоците зачувани за вас. Кога комуницираме по е-пошта, не можеме да гарантираме целосна безбедност на податоците, затоа препорачуваме да комуницирате преку Де-пошта или по пошта доколку имате доверливи информации. Ако вашите информации повеќе не се точни, можете да побарате корекција. Ако вашите податоци не се целосни, можете да побарате да бидат пополнети. Доколку ви ги доставивме вашите информации на трети лица, ќе ги информираме овие трети лица за вашата исправка - доколку тоа го бара законот.

Ограничување на обработката на лични податоци

Имате право да побарате да се ограничи обработката (блокирањето) на вашите лични податоци од една од следниве причини:
• Ако ја оспорувате точноста на вашите лични податоци и имавме можност да ја провериме точноста. • Ако обработката не е извршена законски и барате ограничување на употребата наместо бришење. • Ако веќе не ни требаат вашите податоци за обработка, но ви требаат за да тврдите, вежбате или браните од правни побарувања. • Ако сте поднеле приговор, сè додека не е сигурно дали вашите интереси преовладуваат.

Право на преносливост на податоци

Имате право да добивате лични податоци што ни ги дадовте во пренослив формат.

Право на приговор, опции за контакт, жалба

Можете да ја одземете вашата согласност за собирање и чување на вашите лични податоци од наша страна во секое време. Ако имате какви било прашања во врска со нашата заштита на податоците или барања за корекција или бришење на вашите податоци, добредојдени сте да ги испратите до нас по е-пошта или пошта. Вие исто така имате право да поднесете жалба до надлежниот орган за надзор на заштитата на податоците.

Право на повлекување согласност согласно законот за заштита на податоците

Секое лице погодено од обработка на лични податоци има право да повлече согласност за обработка на лични податоци во секое време.