Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Билтен лето 2020 година

 

 

ПОКАНА: Аџилак на Ерусалимскиот пат низ Австрија


Од Ворарлберг до Бургенленд


Датум: 27 август - 06 септември 2020 година

 

Ние правиме аџилак во Ерусалим преку Австрија и, исто така, даваме придонес за австрискиот туризам и угостителската индустрија. Пеш и со воз / автобус на меѓународната патека за мир и култура низ Австрија!

 

Тоа е свесно еколошко патување, не само што сме пеш како аџии, туку и пристигнувањето и заминувањето, како и растојанијата помеѓу фазите на пешачење - колку што е тоа можно - со воз или друг јавен превоз.

 

Единствена можност, за 10 дена ја доживуваме цела Австрија од запад кон исток, свртена кон сонцето Арлберг до Нојсидлерсе / Нашата дестинација е замокот Халбтурн / унгарската граница (растојание околу 800 км). Продолжи да читаш ... кликнете овде за повеќе детали и регистрација

 


 

 Редовна маса на аџии 

 

Покана на редовната маса за аџии! Детали и регистрација ... кликнете овде

 


GPS и мапи за Ерусалимскиот пат

 

По повеќемесечна подготовка и работа, GPS беше префрлен на нова платформа. Сега се достапни OpenMaps и Google Maps, како и сателитски мапи и 3Д прегледи! Погледнете ја рутата на менито

 

Навигација: Фазите сега можат да се извезуваат директно на мобилниот телефон со еден клик. Ве молиме упатете се СИНО КОПЧЕ на крајот од секоја фаза. Белешка: Од Geneенева до Будимпешта, синото копче е подготвено за секоја фаза. За Шпанија + Франција ова ќе биде завршено во наредната недела. 

 


Јазици на сите земји на Ерусалимскиот пат

 

Веб-страницата сега е вклучена сите јазици на земјите на Ерусалимскиот пат достапно! Една долгогодишна желба сега е завршена и претворена во реалност. Преводите се направени за сите земји, секако има и грешки во преводите, но сега секој може лесно да ја разбере содржината на веб-страницата. Ова е пресвртница за Ерусалимскиот пат! 

 

Посебна благодарност оди до нашиот веб-администратор Маркус Крихбаумер! www.krichbaumer.co.at

 

Белешка: Веб-страницата сега треба да се отвори автоматски на соодветниот јазик / на вашиот јазик! Ќе видиш ... ;-)


КЛУБ ИНФО НОВИ ЧЛЕНКИ

 

На здружение на непрофитни цели JERUSALEM WAY Тимот за мир е среќен што прифаќа спонзорирани членови. Годишната членарина е 25 евра, - ова вклучува, меѓу другото, подарок за добредојде, сертификат, покана за Божиќна забава, заеднички скокање, ...  БЕШЕМЕ НАПРЕД ВАС - ВИ БЛАГОДАРАМ! Кликнете овде за информации


 

 

ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ меѓународен тим за мир

Здружение за мир, слобода и толеранција

4341 Арбинг, Хамелберг Сид 24

ЗВР: 228599886

 

www.jerusalemway.org
info@jerusalemway.org