Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Контакт Импресум

ЕРУСАЛИМ НАЧИН

Меѓународен тим за мир

4341 Арбинг / Австрија

 

Телефон: + 43 699 18 03 1970

Е-пошта: info@jerusalemway.org

Веб страна: www.jerusalemway.org

Нашите други домени се: www.jerusalemweg.at / www.jerusalemweg.de / www.jerusalemweg.ch / www.jerusalemway.sk / www.jerusalemway.eu / www.jerusalemway.net


БАРАЈТЕ ВЕСНИК (кликни)


оператор / сопственик

ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ меѓународен тим за мир eV / Јоханес Ашауер:

- Основач и иницијатор JERUSALEMWEG / JERUSALEM WAY © 2010
- Основач и претседавач JERUSALEM WAY Меѓународен мировен тим eV © 2013

 

Централен регистар на здруженија (ЗВР): 228599886 (Кликнете овде за информации за клубот)


дизајн

Мануел Преус

46459 Рис / Германија

Веб страна: www.manuelpreuss.de


програмирање

Интернет решенија за Крихбаумер

Маркус Крихбаумер

4323 Munzbach / Австрија

 

Телефон: + 43 664 22 42 171

Е-пошта: office@krichbaumer.co.at

Веб страна: www.krichbaumer.co.at