Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Филмски предавања 2012 и 2011 година

Рорбах (Горна Австрија): Градско собрание Центро, Четврток, 01.12.2011 декември 19.30 година, XNUMX часот


Медлинг (Долна Австрија): Парохиска црква Свети Отмар, Сре 07.12.2011 година 19.00:XNUMX pm.

 


Линц (Горна Австрија): Festsaal Landespolizeikommando, вторник 13.12.2011 декември 18.30 година, XNUMX ч.
ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА КНИГА со КРАТКИ ФИЛМ


Абтенау (СЗБГ): Основно училиште во гимназија, Сре 14.12.2011 година 19.00:XNUMX pm.

 


Ајзенштат (БГЛД): Катедрала Свети Мартин, вторник 17.01.2012 јануари 19.00 година, XNUMX часот.

 


Свети Маргаретен (БГЛД): Куќа Бетаниен, четврток, 19.01.2012 јануари 19.00 година, XNUMX часот

 


Лафниц (СТМК): Културсаал, петок, 10.02.2012 година, 19.30 ч.

 


Улмерфелд-Хаусменинг (Долна Австрија): Парохиска црква, четврток, 23.02.2012 февруари 19.30 година, во XNUMX:XNUMX часот

 


Хицендорф (СТМК): Цреша сала, Четврток, 15.03.2012 декември 19.30 година, XNUMX часот

 


Свети Маргарет / Рааб (СТМК): Хјугелландхале, Са 17.03.2012 година, 19.30:XNUMX стр.

 


Јенерсдорф (БГЛД): Градска парохиска црква, Значи 18.03.2012 година, 18.00:XNUMX стр.

 


 Свети Валентин (Долна Австрија): спортска сала Лангенхарт, о 30.03.2012 година, 19.30:XNUMX стр.

 


 Баумгартенберг (Горна Австрија): Маркштадл, вторник 17.04.2012 година, 19.30:XNUMX стр.

 


Пирет / Мулкрајс (Горна Австрија): парохиска црква, Четврток, 19.04.2012 декември 19.30 година, XNUMX часот

 


Пинггау (СТМК): Центар на заедницата, о 27.04.2012 година, 20.00:XNUMX стр.

 


Киршклаг (Горна Австрија): парохиска црква, Саб. 05.05.2012, 20.00 ч.

 


Маутхаузен (Горна Австрија): Донаусал, Четврток, 24.05.2012 декември 20.00 година, XNUMX часотЛинц (Горна Австрија): Landeskulturzentrum Ursulinenhof, Вторник 29.05.2012 година, 20.00 ч.

 


Сонтагберг (Долна Австрија): Базилика за аџилак, о 01.06.2012 година, 20.30:XNUMX стр.

 


Отнанг / Хаусрук (Горна Австрија): Основно училиште во гимназија, о 15.06.2012 година, 20.00:XNUMX стр.

 


Нојштадл / Донау (Долна Австрија): Надлингерхоф, Са 28.07.2012 година, 20.30:XNUMX стр.

 


Грогмајн (СЗБГ): Мариенхајлгартен, четвр 16.08.2012 година, 20.30:XNUMX стр.

 


Илмиц (БГЛД): Парохиска црква, о 31.08.2012 година, 20.30:XNUMX стр.

 


Линц (Горна Австрија): Фриденскирхе, четврток, 13.09.2012 година, 19.30 ч.

 


Кремсминстер (Горна Австрија): СТИФТСКИРЧЕ, петок, 28.09.2012 година, 20.00 ч.

 


Виена: СТЕФАНСДОМ, о 05.10.2012 година, 20.00:XNUMX стр.

 


Штајр (Горна Австрија): Парохиска црква Свети Михаил, пе. 12.10.2012, 20.00 ч.

 


Вилдон (Стирија): Замокот Вајлдон, четврток, 18.10.2012 октомври 19.30 година, XNUMX часот

 


Волфсберг (КИРНТЕН): Центар за настани КУСС, о 19.10.2012 година, 20.00:XNUMX стр.

 


Мелк (Долна Австрија): STIFTSKIRCHE, вторник. 30.10.2012 година, 19.30:XNUMX стр.

 


Стокерау (Долна Австрија): парохиска црква, Ср 07.11.2012 година, 19.30:XNUMX стр.

 


Митеркирхен (Горна Австрија): парохиска црква, Сре. 14.11.2012 година, 19.30 ч.

 


Бургхаузен (БАЈЕРН): Бургерхаус, Вторник. 11.12.2012 година, 20.00:XNUMX стр.

 


Кицбил (ТИРОЛ): Хотел Расмушоф, четврток, 13.12.2012 декември 20.00 година, XNUMX ч.