Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Планирани предавања за филм

Доколку сте заинтересирани за филмско предавање во ваша близина, слободно контактирајте не (info@jerusalemway.org) Заради големината на екранот, треба да се даде висина на просторијата од 4,50 метри, целната група е од околу 150-200 луѓе. Нема влез! Информации за предавањето видете подолу.

 


- Килб (Долна Австрија): ЦЕНТАР НА НАСТАНИ К4
СР 04.11.2022/XNUMX/XNUMX | 19.00:XNUMX pm.

 

- Нојленгбах (Долна Австрија): САЛА НА ЗАЕДНИЦА

ОДЛОЖЕНО од 2020 година за зима 2022 - 2023 година
(датумот ќе се одреди)


 

- Пуркерсдорф (Долна Австрија): ГРАДСКА САЛА
  
Есен 2023 година
(датумот ќе се одреди)

 

 

 

 

 

 

 

 


Претходни филмски предавања 2018 - 2019 година

Мајнинген (Германија) 

ЦРКВА СВ. МАРИЦИ

Чет.21.11.2019 година, 19.00 часот


Бад Нојштад (Германија) 

ГРАДСКА САЛА

Вторник, 19.11.2019 ноември 19.30 година, XNUMX часот


Вајзенкирхен / Вахау (Долна Австрија)
СОВЕТ ВО ТАЈСЕНХОФЕРХОФ
Петок, 15.11.2019 ноември 19.00 година, XNUMX ч.


Свети Мартин ан дер Рааб (Бургенланд) 

Основно училиште

Сре 11.09.2019 година, 19.30 ч.


Сент Гилген (Szbg)
МОЗАРТАУС

Саб. 11.05.2019, 20.00 ч.

Шпиц на Дунав (Долна Австрија) 

Вински хотел Вахау
Стен сцена гостилница
Сабота, 13.04.2019 април 20.15 година, XNUMX часот

Олсдорф (Горна Австрија)
Повеќенаменски центар MEZZO

Четврток, 15.03.2018 декември 19.30 година, XNUMX часот


Фулда (Германија) 

ДОМПФАР ЦЕНТАР

Петок, 08.03.2019 ноември 19.00 година, XNUMX ч.


Инсбрук / Арцл (Тирол) 

Повеќенаменска просторија Arzl
Сре 06.03.2019 година, 19.30 ч.

 

 

Свети orорген на Лонгси (Каринтија) 

Билдунгаус Свети orорген опатија

Д0. 17.01.2019 јануари 18.00 година, XNUMX часот


Перг (Горна Австрија) 

Парохиска сала

Вторник, 15.01.2019 ноември 19.30 година, XNUMX часот


Линц (Горна Австрија) 

Фолксхаус Дорнах

Сре 28.11.2018 година, 19.00 ч.


Сатлет (Горна Австрија) 
Салата на новото средно училиште

Сабота, 06.10.2018 април 19.30 година, XNUMX часот


Брајтенбах / Гдее. Оберлејхтерсбах (ДЕ)

Клубски клуб „Олд школа“

САТ 23.06.18 / 20.00 ч.


Плочинген / Округ Штутгарт (ДЕ)
Сојуз театар КИНО
Сре 20.06.2018 | 19.30 часот


Стефаншарт (Долна Австрија)
Парохиска црква

Сре. 02.05.2018 година, 19.30 ч.


Мондзи (Горна Австрија)
Парохиска сала

Петок, 27.04.2018 година, 19.30 ч.


Еибисвалд (Штаерска)
САЛА НА ФЕСТИВАЛ

Четврток, 05.04.2018 декември 19.30 година, XNUMX часот


ИНФОРМАЦИИ ЗА ПРЕДАВАЕТО

МЕДЕРАТА ЛИКТЕРА ЗА ФИЛМ во живо е создадена од 15.000 фотографии и 20 часа филмски материјал во соработка со вработен во ОРФ Намерната медитативна презентација на филмот е претставена на голем екран во HD квалитет (широк или 8 или 6 метри, формат 16: 9) со звук во Dolby Surround на 6 звучници. Времетраење околу 2 часа, со пауза на Дарданелите на границата меѓу Европа и Азија.

Погледнете ги нашите Притиснете информации за преземање тука за ÖSTERREICH и тука за ГЕРМАНИЈА


Можете да ја видите целата „Балканска рута“, патеката од 1.700 километри низ Турција и цела Сирија од север кон југ, исто како што беше таму непосредно пред почетокот на војната во 2010 година. На овој начин можевме да забележиме некои од културните добра, од кои некои сега се целосно уништени, вклучувајќи го и Отецот наш, молитва од жена на арамејски јазик!

 

Ерусалимскиот пат следи историски патеки, како и нови патеки, вклучувајќи ги и трагите од Третата крстоносна војна и патеките на Апостол Павле, како и важни станици во животот на Мајка Тереза ​​на Балканот. Историски, на пример, полето со црна птица во Косово, каде се одвиваше одлучувачката битка меѓу Србите и Османлиите во 1389 година; Ефес како најважно археолошко наоѓалиште во Мала Азија; Икониум во планините Бик, каде што во 1190 година војската на Третата крстоносна војна под раководство на императорот Фридрих I „Барбароса“ беше скоро целосно избришана; Тројанската војна, каде што Ахил се сретна со неговата смрт и светски познатите тројански коњи; четири од седумте христијански заедници на потекло од Откровението на Јован / Апокалипса; Антиохија на Оронтес со веројатно најстарата христијанска црква; итн. Исто така има неколку гробници на апостолите, голем број важни историски места и места на светското наследство на УНЕСКО на патот кон Светата земја.

 

Некои од чувствата и емоциите на претходните предавања пред 30.000 луѓе во AT / DE / CH се наоѓаат во Книга за гости преку Интернет читај на Интернет. Auf YouTube се неколку видео клипови, другите видеа се наоѓаат во менито Бонус материјал на располагање.


За печат и други рекламни цели Печатете квалитетни фотографии за преземање подготвени
(Фотографиите се предмет на нашето авторско право и се обезбедени со изворот www.jerusalemway.org слободно употребливо)