Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

 

МАКЕДОНСКИ Подолу / АСАГИДА ТИРКЧЕ / ЕСПАÑОЛ АБАЈО


гЕРМАНСКИ

 

Jerusalemweg & Sufi Trail одлучија да соработуваат, па затоа од есента 2019-та година, патеката за суфии помеѓу Аксехир и Коња е и маршрута Ерусалим за околу 160 км.
 

Покана за заеднички настан: Суфи патека & Ерусалимски пат | Аксехир до Коња
Направете аџилак и обележете заедно од Аксехир до Коња од 18 март 2020 година до 28 март 2020 година. Суфиската патека / Ерусалим Вег треба да биде добро обележана патека и во исто време тоа е патување на откривање за сите учесници низ овој одличен пејзаж на Турција до Коња. Детали видете тука како PDF


АНГЛИСКИ 

 

Суфи патека и Ерусалим пат остварија соработка, така е и од есента 2019 година помеѓу Аксехир и Коња (приближно 160 км / 100 милји) на патеката „Суфи патека“ во исто време и на патот „Jerusalemерусалим пат“.


Покана: Суфи патека & Ерусалимски пат | Се придружија на пешачење и обележување на Акшехир до Коња

Заедно пешачиме и обележуваме од Аксехир до Коња. Датум на 18 март 2020 година до 28 март 2020 година. Суфиската патека / Ерусалимскиот пат треба да биде добро обележана патека и во исто време тоа е патување на откривање за сите учесници низ овој одличен пејзаж на Турција. Детали видете тука како PDF 


ТУРЦИЈА

 

Sufi Yolu ve Jerusalem Way / Kudüs Yolu ile yapilan isbirligi çerçevesinde Aksehir ile Konya (160 км) arasinda Sufî Yolu rotasi ayni zamanda Kudüs Yolu rotasi olarak kullaniliyor (2019'dan beri).

 

Даветије: Суфи Патека и Ерусалимскиот пат или испрателеме етнилиги
Тарих: 18-28 март 2020 година Ајринтилари бурада PDF olarak bulabilirsiniz


Español

 

Ерусалимски пат (Камино де Ерусалим) и суфиска патека се одобрува соработка, започнува 2019 година во Аксехир и Коња, патеката за суфии по пат на Рута Ерусалим е долга 160 км.

 

Покана за сите настани во врска: Суфи патека и Ерусалим Вег | Аксехир а Коња

Peregrinación y marcado juntos од Акшехир а Коња од ел 18 март 2020 година, на 28 март 2020 година. Патека за El Sufi / Camino de Jerusal debe ser un camino bien marcado y, al mismo tiempo, es un viaje de descubrimiento para todos los учесници како траве де есте гран пасаје на Turquía a Konya. Para más detalles во форма на PDF (Англиски)