Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Собир на средства за жртвите од земјотресот во Турција! Ве молиме помогнете!

ТУРЦИЈА: ПОДРАЧЈЕ НА ЗЕМЈОТРЕСИ ДИРЕКТНО НА ЕРУСАЛИМСКИ ПАТ - ПОМАГАМЕ!

Тимот за мир на Ерусалим Веј започна собирање средства за жртвите од земјотресот во областа Антакија (Антиохија)!


Ерусалимскиот пат ги зближува луѓето, не само во добри, туку и во лоши времиња.
Преку нашите контакти со различните локални институции и цркви, на особено импресивен начин ја доживуваме големата беда предизвикана од силните земјотреси во февруари. Отец Фрањо од Антакија (древна библиска Антиохија) сака да им помогне на луѓето кои изгубиле сè на краток и долг рок. Потребата за помош е огромна и секое евро пристигнува директно без административни трошоци. Повеќе детали и фотографии во извештајот на Фејсбук на аџиката од Ерусалим, Биргит Вагнер од Минхен, која сè уште беше таму во ноември 2022 година: ОТВОРЕТЕ ЛИНК

 

Со вашата донација, вие не само што давате важен придонес, туку и еден директна помош und без никакви трошоци за администрација!

 

!! Парите ќе бидат префрлени 1:1 во Антакија !!

 

 

За да донирате, кликнете на жолтото копче „Донирај“ погоре. Може да направите донација и со банкарски трансфер. Важно: внесете како Употреба „Турција земјотрес“. Нашите банкарски податоци се:

ПРИМАТЕЛ: ЈЕРУСАЛИМ ВЕЈ меѓународен тим за мир
ЦЕЛ НА УПОТРЕБА: Земјотрес Турција

IBAN: AT28 3500 0000 0002 8811
БИК: RVSAAT2S

 

ТИ БЛАГОДАРАМ МНОГУ

 

ЕРУСАЛИМ НАЧИН
Регистрирано здружение на Меѓународниот тим за мир

www.jerusalemway.org