Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Варај - Кајарц
25,36 км / ↓ 528 м / ↑ 370 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денес се враќаме на реката „Ле Лот“ во одделот Лот, што можевме да го следиме од Кахорс до Кајарц. Сепак, Ле Лот го изгуби својот градиент во овој дел и, со своите широки меандри, го зафаќа практично целиот долински под, па дури и го поместува главниот пат до работ на подот на долината. Затоа следиме историска алтернативна рута помеѓу Кахорс и Кајарц.Оваа рута води преку варовничко плато, кое сепак ќе го имаме под нозете во следните фази. Многу е ретко обраснат. Благодарение на дабовите што растат овде, областа е благословена и со тартуфи, кои не можат да се одгледуваат, а кои најмногу се бараат со свињи или кучиња обучени на тартуфи. Лимоњ-ен-Кверси не е особено голем, но сепак е најголемиот град на денешната сцена. Културно, нашиот сценски град Кајарц е познат како родно место на успешната романсиерка Франсоаза Саган, која е родена тука на 21 јуни 1935 година. За аџиите, Кајарц со својата болница веќе беше важна база во средниот век, а денес Кајарц е познат како центар на одгледување на шафран, вкусен и ароматичен и финансиски.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 25,36 км
Разлика во надморска височина: 233 м
Највисока точка: 375 м
Најниска точка: 142 м
Вкупно искачување: 370 м
Вкупно потекло: 528 м