Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Lectoure-Auvillar
23,83 км / ↓ 544 м / ↑ 436 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денеска ја пешачиме последната етапа во одделот Герс, оддел во кој поминавме неколку дена. На почетокот на патеката пешачеме малку подалеку од сообраќајот, но тоа повторно ќе се промени како што ќе напредува етапата. Во Castet-Arrouy, мала црква ве поканува да ја посетите. Мираду има и две атракции: црквата Сен-Оренс има еднокораб, со неколку капели, а вреди да се види и старата пазарна сала. Во Фламаренс има до половина урната црква, како и импозантен замок веднаш до неа, но забот на времето веќе го изглода. Плакета покажува дека се собираат донации за реновирање.

 

Сместено на крајот од одделот Герс, Сен Антоан е мало место. Но црквата има една атракција: насликаниот таван. Ова е добро сочувано и порталот го отсликува влијанието од периодот кога Шпанија беше окупирана од Арапите/Маврите. Набргу по напуштањето на Сен Антоан доаѓаме до нов департман, името на овој департман го формираат 2 важни француски реки, имено „Тарн-ет-Гарон“. Утре ќе стигнеме до реката Гарона преку рид кај Авилар.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 23,83 км
Разлика во надморска височина: 138 м
Највисока точка: 214 м
Најниска точка: 76 м
Вкупно искачување: 436 м
Вкупно потекло: 544 м