Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Наваренкс - Артез-де-Беарн
31,65 км / ↓ 528 м / ↑ 608 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денешното планинарење не носи главно кон север кон ридскиот терен. После Маслак ќе го преминеме Гаве де Пау, кој тече северно до Атлантикот. По овој премин, ќе ни требаат околу половина час за да стигнеме до - Артез-де-Беарн. Во сценскиот град Артез-де-Беарн, место зад црквата нуди добар поглед југозападно од долината на Гаве де де Пау со Пиринеите позади, за нас поглед на областите низ кои сме прошетале во последните неколку дена.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 31,65 км
Разлика во надморска височина: 191 м
Највисока точка: 264 м
Најниска точка: 73 м
Вкупно искачување: 608 м
Вкупно потекло: 528 м