Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Насбинали - Аумонт-Аубрак
25,96 км / ↓ 503 м / ↑ 375 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Оваа фаза во Монт д Аубрак во Одд. Лозер е веројатно највпечатливиот во Масив Централ и природно има голема сличност со претходната фаза. Брановидниот карактер на висорамнината е споредлив со претходната фаза, но на оваа сцена наидуваме на голем број водни краци кои подоцна ќе прераснат во реки некаде во низините. Локацијата на сцената Аумонт-Аубрак е важна станица за аџилак во централниот масив уште од средниот век. Во Аумант-Аубрак, дефинитивно треба да ја посетиме црквата Сент Етјен.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 25,96 км
Разлика во надморска височина: 241 м
Највисока точка: 1.257 м
Најниска точка: 1.016 м
Вкупно искачување: 375 м
Вкупно потекло: 503 м