Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Монфаукон - Ле Сету
15,61 км / ↓ 432 м / ↑ 649 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денес повторно се качуваме на етапа во ридски терен и на надморска височина од 900 до 1100 метри надморска височина. Тоа е фаза во која се збогуваме. Се збогуваме со регионот Оверн и одделот за Ов-Лоара, во кои сега пешачевме неколку дена. Но, ние исто така се збогуваме со Велај, чие вулканско минато сигурно остави траен впечаток кај сите нас. Beе биде релаксирачка сцена, бидејќи главно одиме по теренски и шумски патеки, областа е ретко населена, а патиштата со кои се соочуваме имаат мал сообраќај. По последното искачување, ќе стигнеме до оддалечената сцена, Лес Сету на плато, основано во 13 век.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 15,61 км
Разлика во надморска височина: 273 м
Највисока точка: 1.144 м
Најниска точка: 871 м
Вкупно искачување: 649 м
Вкупно потекло: 432 м