Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Les Sétoux - Сент Julулиен
24,20 км / ↓ 909 м / ↑ 354 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Набргу по почетокот, ќе се преселиме во регионот Рона-Алпи и навистина ќе го напуштиме регионот Оверн. Долините сега се нагоре - Бург-Аргентина претежно паѓа малку, само кон крајот на етапата ни претстои уште една помала транзиција. Водите попатно сега течат кон Рона, а исто така чекор по чекор го напуштаме Централниот масив. Во долината на «Ла Деуме» постепено доаѓаме од височините кон дното на долината. Оваа рута кон Бург-Аргентина се движи делумно по трасата на неискористената железничка линија. На дното на долината, не само што ќе наидеме на главен пат, туку и на најголемиот град на оваа сцена - Бург-Аргентина. Таму ќе ја посетиме црквата Сент Андре со интересен портал и тимпан, а тука е корисен и пауза за освежување. Конечно, преку Кол ду Банче, излегуваме на сцената со бескрајното име Сент Julулиен-Молин-Молет. Покрај приходите од аџии, ова место живее и од ракотворби што се вршат таму, на пример, свилени ткаенини. Кога ја посетуваме страницата, ќе ни се допадне Местото на Шест фонтани и црквата Свети Julулиен.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 24,20 км
Разлика во надморска височина: 715 м
Највисока точка: 1.217 м
Најниска точка: 502 м
Вкупно искачување: 354 м
Вкупно потекло: 909 м