Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Les Abrets - Сент-Геникс
13,64 км / ↓ 337 м / ↑ 172 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Оваа фаза е повторно релативно кратка и рамна фаза, која може да се комбинира со претходната фаза во зависност од вашето расположение. Сценарската локација на Сент Геникс-Сур-Гујерс, сепак, е скоро неизбежна, бидејќи е почетна точка за напорна планинска сцена. Дури и денес е интересно да се набудува во кој правец пешачиме: патеката води во правец северо-запад кон црквата во близина на Ромањеу. Набргу потоа, доаѓаме до реката «Ле Гвиер», која потоа ја следиме до сцената во правец север-северозапад. Оваа река ја претставува и границата помеѓу одделенијата Изер и Савоа, граница што ја преминуваме на мостот до бината. Откако неодамна ја преминавме Рона, а потоа го оставивме повторно, денес повторно ќе му се приближиме. Сценскиот град Сент-Геникс-Сур-Гвиер е, како што сугерира името, на бреговите на Гвиер, непосредно пред да се излее во Рона.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 13,64 км
Разлика во надморска височина: 184 м
Највисока точка: 402 м
Најниска точка: 218 м
Вкупно искачување: 172 м
Вкупно потекло: 337 м