Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Le Puy-en-Velay - Сент Жилиен-Шаптеј
18,00 км / ↓ 247 м / ↑ 402 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Со денешната етапа во одделот за От-Лоара, ние се справуваме со делот од Ерусалимската патека од Ле-Пуј-Ен-Веле до Geneенева на границата со Швајцарија. На заминување од Ле Пуј, го преминуваме Рона до Бривс-Шаренсак и ги гледаме остатоците од римскиот мост десно. Во Сен Germермен-Лапраде сигурно ќе сакаме да ја посетиме прекрасната црква од 12 век - вреди.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 18,00 км
Разлика во надморска височина: 243 м
Највисока точка: 844 м
Најниска точка: 601 м
Вкупно искачување: 402 м
Вкупно потекло: 247 м