Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Ле Пин - Les Abrets
15,72 км / ↓ 422 м / ↑ 296 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

На денешната сцена во одделот Изер, повторно пешачиме во правец северо-исток, па се упатуваме кон Екс-Лес-Бејн, Анеси и Geneенева. Лево од нас, т.е. во северозападен правец, лежи метрополата Лион, 50 км од нас, град што ние како аџии можеме самоуверено да го „игнорираме“. Ле Пин е мало место и Лес Абретс е малку поголем, но ниту едно место не нуди изобилство на атракции. Од друга страна, во Валенсоња, малку поголем град на патот, вреди да се посети Église Saint-Jean l´Evangeliste. Бидејќи сцената е релативно кратка, можеме да се опуштиме и да направиме подолга пауза за освежување и подетално да го посетиме местото.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 15,72 км
Разлика во надморска височина: 317 м
Највисока точка: 710 м
Најниска точка: 393 м
Вкупно искачување: 296 м
Вкупно потекло: 422 м