Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Ле Фалзет - Сен-Приват-д-Алиер
28,82 км / ↓ 931 м / ↑ 667 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Оваа етапа во одделот за Ов-Лоара е релативно долга и исто така бара како резултат на стрмната наклонетост кон крајот на сцената од реката Алиер до Рошегуде. Но, може да се прекине и во Соус и во Монистрол-д-Алиер. Пејзажот на оваа сцена е многу разновиден. По почетокот остануваме на висината на «Монт де ла Маргерид» додека не стигнеме до Соус. После Соус има последно искачување до Роњак, потоа стрмното планинско крило следи надолу кон Монистрол-д-Алиер во клисурата Алие, планинско крило што претежно го покриваме во шумата по пешачки патеки, но исто така и повеќе пати го преминуваме главниот пат или дури и тој делумно следат. Monistrol-d'Allier е соодветно место за одмор и зајакнување повторно пред да го преминеме Allier на стар челичен мост и потоа да се справиме со стрмното искачување до Рошегде. За време на паузата, можеби можеме да гледаме неколку рафтери или кануисти, бидејќи Allier е многу популарен кај enthusубителите на водени спортови. Во близина на Рошегде има капела Сен Jacак, и како што често се случува со црквите и капелите, од таму има прекрасен поглед на долината. Оттука, последните неколку километри до сценскиот град Сен-Приват-д-Алиер се релативно рамни и со одличен поглед; успеавме да бараме и разновидна сцена.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 28,82 км
Разлика во надморска височина: 561 м
Највисока точка: 1.154 м
Најниска точка: 593 м
Вкупно искачување: 667 м
Вкупно потекло: 931 м