Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Лаузерте - Монтчук
15,02 км / ↓ 336 м / ↑ 365 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Од Лаузерте одиме по оваа релативно кратка и лесна сцена преку два планински масиви со пасусите „Пех де ла Роде“ и „Ле Пех Негр“ и исто така го преминуваме впечатливиот поток „Руисо Ду Тартугие“. Вреди да се видат и двата замоци „Шато де Монтлаузун“ со црква на рид од другата страна на патеката и „Шато де Шари“ со прекрасен поглед над земјата. На оваа сцена, исто така, доаѓаме од одделот за Трн-ет-Гарон до одделот за Лот, каде истоимената река ќе биде наш придружник во следните неколку дена. Сценскиот град Монтсук е повторно на рид. Стариот центар на селото и црквата Сент Хилер се нејзините знаменитости.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 15,02 км
Разлика во надморска височина: 133 м
Највисока точка: 261 м
Најниска точка: 128 м
Вкупно искачување: 365 м
Вкупно потекло: 336 м