Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Јонгје - Сејсел
29,49 км / ↓ 437 м / ↑ 375 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денес главно пешачиме во близина на Рона, од источната страна на реката. Во последниот дел од сцената, се префрламе од одделот Савое на одделот на Висока Савоја. Теренот е сè уште ридест во првите неколку километри, но од Чаназ станува апсолутно рамен - го следиме Рона до Сејсел. Рона беше јасен, наплив планински поток во Вале, но тоа се промени од езерото Geneенева. Рона сега е поширока, прекината од електрани и баражи и се користи од различни индустриски капацитети. Сепак, ние исто така пешачиме по гребенот на браните со прекрасен поглед кон широката и прилично мирна река, а за промена понекогаш подолг дел се протега низ алувијалните шуми. На Чаназ го среќаваме и каналот Савирес, кој не само што формира бродска врска со прилично големиот резервоар Лак ду Бурже на исток, туку исто така може да го снабди овој резервоар со големи количини вода - на Рона му е доволно. Сценското место Сијсел е повторно поголемо место каде можеме да најдеме скоро сè што им треба на аџиите.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 29,49 км
Разлика во надморска височина: 206 м
Највисока точка: 439 м
Најниска точка: 233 м
Вкупно искачување: 375 м
Вкупно потекло: 437 м