Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Голинхак - Еспалион
26,07 км / ↓ 802 м / ↑ 502 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

На оваа сцена во одделот Авејрон, пешачиме по високото плато кратко по «Ле Мас», потоа слегувањето започнува надолу кон Лот, што всушност ќе го следиме за прв пат, и тоа до сценскиот град Еспалион. По неколку живописни вртења, го достигнуваме врв на оваа етапа, имено местото Естаинг, кое е од другата страна на потокот, поврзано со стар камен мост. Естаинг е пријателско место што може да се користи и како место за престој, бидејќи нуди сè што сакаат срцето и стомакот на аџиите. На местото доминира моќен замок од 15 век, кој е отворен за посетители. Вреди да се посети и локалната црква. За да ја продолжиме сцената, треба да се вратиме на левата страна на Лот. На сценската дестинација Еспалион ќе бидеме фасцинирани од добро сочуваниот готски камен мост над Лот.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 26,07 км
Разлика во надморска височина: 347 м
Највисока точка: 663 м
Најниска точка: 316 м
Вкупно искачување: 502 м
Вкупно потекло: 802 м