Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кахорс - Вареир
32,35 км / ↓ 432 м / ↑ 612 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Сигурно уживавме во Кахорс, поранешниот римски град „Дивона Кадуркурум“ и мочуришниот мост Понт Валентре. По појадокот во Кахорс, започнуваме повторно кај Понт Валентре и се збогуваме со реката Ле Лот, која повторно ќе ја сретнеме само во Кајарц. Избираме пократко и исто така со помалку сообраќај. Последните 15 километри до местото «Бах» одиме по римска патека која е дури и постара од средновековната аџилак, имено Ками Ферат, која подоцна долго време служеше како трговска рута. Сценскиот град Вараер е историски и мал сценски град, се надевам дека и таму ќе се чувствуваме како дома.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 32,35 км
Разлика во надморска височина: 207 м
Највисока точка: 323 м
Најниска точка: 116 м
Вкупно искачување: 612 м
Вкупно потекло: 432 м