Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Arzacq-Arraziguet - Aire-sur-L'Adour
36,65 км / ↓ 540 м / ↑ 389 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денешната етапа е последна во регионот Аквитан и е исто така една од подолгите фази. Ја започнуваме патеката во Одд. Пиринеј-Атлантик (64) и потоа префрлете се на Одделот пред Пимбо. Земја (40) во која ќе го поминеме остатокот од денот. Може исто така да се сфати дека се повеќе се оддалечуваме од француската Баскија, не само поради имињата на местата, туку и поради јазикот, бидејќи францускиот јазик се повеќе се зборува. Првото вистинско место на оваа сцена е Пимбо, каде што нашата патека се исклучува по искачувањето на влезот во селото. Како и да е, вреди да се посети малото гратче и можеби да се појави втор појадок. Особено црквата Свети Бартелеми со својот прекрасен романескна портал нè наградува за ова кратко заобиколување. Во Мирамонт-Сенсак наидуваме на една глетка и црква посветена на апостол Jamesејмс со оригинална камбанарија. Патеката обично се спушта малку надолу сè додека конечно не дојдеме до резервоар, кој го заокружуваме. Една од знаменитостите на сценската дестинација е црквата Сант-Квитери од 11 век. Кулата е невообичаено дизајнирана, а тимпанот на влезот и криптата исто така вреди да се заобиколи.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 36,65 км
Разлика во надморска височина: 153 м
Највисока точка: 234 м
Најниска точка: 81 м
Вкупно искачување: 389 м
Вкупно потекло: 540 м