Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Артез-де-Беарн - Арзак-Аразигет
30,23 км / ↓ 503 м / ↑ 526 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

До неодамна, оваа фаза главно се одвиваше по должината на D946, но нашата сегашна рута сега води на север низ ридовите. Оваа рута е секако многу понапорна, но нè води низ хармоничен пејзаж далеку од сообраќајот. Одиме низ областа Беарн, која и ’припаѓа само на Франција од 1620 година. Оваа област има многу блага клима, па затоа тука ќе најдеме големи области за одгледување на пченка и грозје. Сцената започнува со пријатно спуштање кон Артез-де-Беарн. Глетките на патот започнуваат со замокот и црквата во Геус-Д'Арзак. Узан е еден од поголемите градови на оваа сцена и тамошната црква е посветена на Саинте Квитерија. Fichous-Riumayou е на следното ниво, каде што црквата Сен-Пјер нè повикува да направиме вреден попатна станица. Потоа се шетаме низ долината до Лувињ. Непосредно пред сцената, наидовме на малиот резервоар „Лак д’Арзак“, кој го заокружуваме спротивно од стрелките на часовникот пред да стигнеме таму и да ги спуштиме ранците надолу. Во Арзак-Аразигет, уредните аркадни куќи ќе ве привлечат, а вреди да се види и прекрасната Мадона во црквата таму.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 30,23 км
Разлика во надморска височина: 144 м
Највисока точка: 247 м
Најниска точка: 103 м
Вкупно искачување: 526 м
Вкупно потекло: 503 м