Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Аир-Сур-Л'Адор - Ногаро
30,75 км / ↓ 320 м / ↑ 335 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денес го напуштаме регионот Аквитанија во Деп Ландс (40), доаѓаме во регионот Миди-Пиринеј и планинариме во два оддела таму, имено преку Хаут Пиренез (65) и Герс (32). Појдовната точка и дестинацијата се наоѓаат на реката Адур, па затоа главно пешачиме во близина на оваа река. Денешната патека води во голема мера преку теренските и шумските патеки, и повторно и повторно наидуваме на вода, во кревети со природен поток или во канали. Областа е прилично ретко населена, и затоа повторно и повторно наидуваме на помали села, но вистинските села се обично покрај трасата. Сценскиот град Ногаро датира од 1055 година, а ние ќе ја посетиме тамошната црква Свети Никола, која беше доста оштетена за време на Хугенотските војни, но подоцна беше обновена.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 30,75 км
Разлика во надморска височина: 84 м
Највисока точка: 165 м
Најниска точка: 81 м
Вкупно искачување: 335 м
Вкупно потекло: 320 м