Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сент Julулиен-Шаптеј - Сент Jeорс
19,71 км / ↓ 508 м / ↑ 709 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денешната сцена е повторно во одделот за От-Лоара, а оваа етапа е зачинета со транзиција што ќе не однесе на скоро 1300 метри надморска височина. Pointе ја достигнеме кулминативната точка кај Рафи. Сепак, неколку деликатеси не очекуваат на искачувањето. Monédeyres е добро сочувано, старо аџиско село, кое се наоѓа малку под главниот пат и затоа е поштедено од сообраќајот. Ова место има и прекрасна мала капела. Потоа преминуваме област со голем број вулкански конуси, на еден од нив има рушевина од замок. Значи, Велеј некогаш беше „жешко место“. Сега нема да помине многу време и да ја достигнеме кулминациската точка. По спуштањето, го среќаваме малото, уредно село Араулес, каде црквата Сен-Марселин нè повикува на пауза. Непосредно пред целта, двата планински врвови Сук Муние и Пик ду Лизие не поздравуваат од горе. Зборуваме назад и дајте им на двајцата да знаат дека неодамна се искачивме на приближно исто ниво како Рафи. Во сценскиот град Сен Jeерес, особено вреди да се види фасадата на црквата Сент Georgeорџ.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 19,71 км
Разлика во надморска височина: 444 м
Највисока точка: 1.284 м
Најниска точка: 840 м
Вкупно искачување: 709 м
Вкупно потекло: 508 м