Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

La Romieu-Предавање
32,42 км / ↓ 609 м / ↑ 713 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Го напуштаме Ла Ромие и го тргнуваме патот до Лектура. Кон крајот на етапата, ја преминуваме реката „Ле Герс“ и набргу стигнавме до дестинацијата на денот, Лектура. Реката „Ле Жер“ е исто така имењак на департманот по кој поминуваме неколку дена. Лектур е една од најстарите населби во департманот Герс и некогаш бил епископски град. Во тоа време градот имал неколку конаци за аџии, но денес веќе не е толку важен како тогаш. Катедралата Сен Жерве вреди да се види и ни дава чувство за тоа колку било важно Лекторијата некогаш.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 32,42 км
Разлика во надморска височина: 143 м
Највисока точка: 219 м
Најниска точка: 76 м
Вкупно искачување: 713 м
Вкупно потекло: 609 м