Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Ла Рењи - Ревел-Турдан
30,62 км / ↓ 534 м / ↑ 696 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денешната етапа во одделот Изер веќе не се одвива на височините, како што се навикнавме во Централниот масив, денес ќе се движиме помеѓу 200 и 400 метри надморска височина, што значи дека температурите повторно ќе бидат малку повисоки. Откако ја преминавме рамнината на Рона, зад нас оставивме главна сообраќајна оска на Франција со многу сообраќаен превоз на Рона, автопати, ТГВ и многу индустрија. Патот до Алпите ќе биде помирен и похармоничен. Во првиот дел од сцената го минуваме манастирот Кармел Нотр-Дам де Сурие, еден од главните моменти на овој дел. На платото на околу 400 метри надморска височина, во вториот дел од сцената, ќе се сретнеме со патека TGV, на која, со малку среќа, ќе видиме како поминува еден од француските брзи возови, изложба на францускиот инженеринг. Зошто да не размислиме за момент за разликата во брзината помеѓу таков воз и обичен аџија!


Слики

Податоци и факти

Растојание: 30,62 км
Разлика во надморска височина: 235 м
Највисока точка: 448 м
Најниска точка: 213 м
Вкупно искачување: 696 м
Вкупно потекло: 534 м