Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Оаза - Кондом
34,64 км / ↓ 520 м / ↑ 439 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денес уживаме во Одд. Герс - малку ридско, патеки честопати надвор од претепаната патека, и на патот пријатното мало гратче Монтреал-Ду-Герс, соодветно место за јадење и спиење. Врв на оваа сцена е добро сочуваното планинско село Ларесингл, кое сè уште е затворено околу стариот cityид на градот. Сепак, ова село не е директно на патот, но двата дополнителни километри вредат. Кондом (основан во 2 век) се наоѓа во средината на Армањац и во срцето на Гаскоњ. Познато е во историски заинтересираните уметнички кругови по катедралата Сен Пјер, а во кулинарските кругови по врвната ракија „Армањак“. Патем, треба да ја посетиме и црквата Свети Jacак (од другата страна на «La Ba Lase»), бидејќи на крајот на краиштата сме и на Камино де Сантијаго. Важно: Малото село Ларесингл на север од патеката на рид (вкупно приближно 11 км).


Слики

Податоци и факти

Растојание: 34,64 км
Разлика во надморска височина: 107 м
Највисока точка: 180 м
Најниска точка: 73 м
Вкупно искачување: 439 м
Вкупно потекло: 520 м