Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Шомонт - Бомонт
24,73 км / ↓ 631 м / ↑ 772 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Надморската височина што ја стекнавме претходниот ден на искачувањето до Шамонт ќе се намали на почетокот на оваа фаза, така што нашиот почеток ќе започне со долги, експанзивни чекори. Патеката по која пешачиме денес е популарна регионална патека за пешачење наречена «Балкон ду Леман», каде што „Балкон“ значи нешто како тераса или балкон, а „Лак Леман“ е француско име за Lakeеневското езеро. Така, ние пешачиме долго време на работ на платото од кое секогаш ќе имаме покачен поглед на Lakeеневското езеро. Сцената е повторно брановидна и ќе имаме искачувања пред нас, сè уште сме во регионот Рона-Алпи. Кон крајот на етапата потоа нежно ќе ја намалиме надморската височина. Денес е уште еден ден кога можеме да уживаме во руралниот спокој, бидејќи метрополата во Geneенева, со седиште на многу меѓународни организации, ќе го понуди токму спротивното, поточно бурната урбана активност. Во Помиер вреди ако дозволиме малку време да го посетиме стариот картузиски манастир (Шартруз де Помиер). Конечно, на сценската дестинација Бомонт, треба да ја посетиме и селската црква Сент Етјен со модерна статуа на Свети Јаков.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 24,73 км
Разлика во надморска височина: 458 м
Највисока точка: 889 м
Најниска точка: 431 м
Вкупно искачување: 772 м
Вкупно потекло: 631 м