Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Figeac - Деказевил
29,27 км / ↓ 744 м / ↑ 754 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Од Фигеак се враќаме во повлажен терен прво во западен правец, потоа пред Ливинхак во јужен правец назад кон реката Лот, која ја преминуваме кај Ливинхац во една од многуте јамки на меандри. Го напуштаме одделот Лот и пристигнуваме во одделот Авејрон. На овој дел од трасата северно од Лот, вреди да се посети црквата Сент Феликс. Вреди да се посети капелата Гвиранде, особено поради theидните слики од 14 век. Сценскиот град Деказевил е поранешен рударски и индустриски град.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 29,27 км
Разлика во надморска височина: 238 м
Највисока точка: 416 м
Најниска точка: 178 м
Вкупно искачување: 754 м
Вкупно потекло: 744 м