Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сент-Приват-д-Алиер - Ле-Пуј-ен-Велеј
24,10 км / ↓ 630 м / ↑ 444 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Остануваме во одделот за От-Лоара, но денес се менуваме од сливното подрачје Алиер во сливот Велеј. По неколку тивки етапи на висините на Масив Централ, Ле-Пуј-Ен-Веле повторно станува многу жив, бидејќи овој град со 20 жители е едно од најважните места за собирање аџии во Франција. Остатокот од искачувањето по напуштањето на Сент-Приват-д-Алиер во Васигарт е сè уште стрмен, но спуштањето до Ле Пуј е многу порамно и можеме да се радуваме на глетките пред нас со разновидниот поглед на градот. Ле Пуј-Ен-Велеј, со својата катедрала лоцирана на вулкански рид, беше прогласен за светско наследство од УНЕСКО во 000 година. Вреди да се посети и Шапел Сен-Мишел-д-Аигил, востоличен на вулканска игла. Ова место заслужува да се одмориме и да го посетиме овде.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 24,10 км
Разлика во надморска височина: 572 м
Највисока точка: 1.215 м
Најниска точка: 643 м
Вкупно искачување: 444 м
Вкупно потекло: 630 м