Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сејсел - Шомонт
18,00 км / ↓ 394 м / ↑ 741 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денес се разделуваме од Рона и ќе го дочекаме само повторно во близина на енева, така што само по овој и уште два дена пешачење. Причината е од една страна фактот дека патот на Рона е подолг од нашиот.Понатаму, банките директно покрај Рона се тешки или невозможни да се шетаат на многу делови помеѓу Сејсел и Geneенева. Тоа е причината што историските патеки и населби во непосредна близина до нив често ги следат сувите планински масиви и ги избегнуваат мочуришните долински подови. Ова, исто така, има пријатна последица дека можеме да уживаме во далекусежниот поглед на околното земјиште, отколку по должината на реките. Сценскиот град Шомонт исто така се наоѓа на рид, е старо место за трговија и вреди да се посети.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 18,00 км
Разлика во надморска височина: 347 м
Највисока точка: 604 м
Најниска точка: 257 м
Вкупно искачување: 741 м
Вкупно потекло: 394 м