Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Свети Жан Пид де Порт - Остабат
22,60 км / ↓ 426 м / ↑ 412 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Можеби на оваа сцена имате чувство дека се намалува „сообраќајот на аџиите што доаѓаат“. Може да има голем број објаснувања за ова. Една од нив е што сè до Свети Jeanан-ле-Вие, исто така, среќаваме аџии кои донесоа значителен дел од аџиите од северо-западна Европа овде на два начина, имено на патот од Париз и Виа Лемовиченсис, аџиите од Источно од Северна Франција, како и аџии од Белгија и Холандија се собираат во Везелај и ги донесува тука на овој втор начин. По низата помали градови и села, доаѓаме до сценската дестинација Ларсево-Арос-Цибитс. Хосталот е на околу 500 метри од северниот дел од карактеристичната сообраќајна клучка на D333.

 

Преземете ја рутата за GPS на вашиот мобилен телефон


Слики

Податоци и факти

Растојание: 22,60 км
Разлика во надморска височина: 135 м
Највисока точка: 274 м
Најниска точка: 139 м
Вкупно искачување: 412 м
Вкупно потекло: 426 м