Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сент Геникс - ongонги
30,93 км / ↓ 916 м / ↑ 993 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Оваа етапа во одделот на Савој не води повеќе или помалку кон север по должината на Рона, но ние пешачиме само неколку километри по должината на брегот по Јен. До Јен, патеката води преку и по срт, кој нуди прекрасен поглед кон долината на Рона и планините од другата страна на долината, но рутата, исто така, бега далеку од патиштата и населбите. Сцената со својата должина и наклони бара многу, но можете да ја прекинете во Јен. Сцената започнува релативно рамно на Гресин. Во Гресин, убавата „Шапел де Пињо“ вреди да се посети. Три раковини нè потсетуваат дека сме на аџилак. Тогаш импресивниот пешачење започнува на висока патека која пред сè ја нуди природата. Потоа, Јен е повторно на Рона и е најголемиот град на трасата. Јен нуди сè што им треба на аџиите, вклучително и сместување доколку е потребно. Во Јене, особено вреди да се посети ssglise Notre Dame de l´Asomption (12 век). На остатокот од сцената, нè очекуваат уште неколку рамни километри по должината на Рона, а потоа стрмно искачување со серпентини до капелата Сент Ромен со својот уникатен поглед кон долината на Рона. Тогаш Јонгје-Ле-Хаут наскоро ќе ги следи височините, каде што ќе се распрашаме дали е подобро да најдеме соодветно сместување тука или во Јонгје. Во секој случај, доживеавме убава и макотрпна сцена.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 30,93 км
Разлика во надморска височина: 632 м
Највисока точка: 856 м
Најниска точка: 224 м
Вкупно искачување: 993 м
Вкупно потекло: 916 м