Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сен-Албан - Ле Фалсет
22,89 км / ↓ 421 м / ↑ 593 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денес се сменивме од одделот Лозер во регионот Лангедок-Русилон во одделот за Горна Лоара во регионот Оверњ и ја преминуваме оваа граница кај капелата Сент Рох. Денес се шетаме по Масив Централ над друга висина која е популарна област за пешачење, имено „Монтс де ла Маргерид“. Кога ќе го напуштиме Сен-Албан по првото искачување, поминуваме покрај замокот кој сега се користи како регионална психијатриска клиника. Потоа доаѓаме до населбата Ле Руже, а потоа низ прекрасна борова шума. Тука сме малку подлабоко отколку на Монт д’Аубрак, а тоа значи дека вегетацијата е јасно поинаква. На врвот го менуваме регионот во капелата Сент Рох, како што споменавме. Набргу по капелата, наидуваме и на изворот Сент Рох. Во Совиџ поминуваме недвижен имот што им припаѓаше на темпларите во 13 век. Конечно, сценската локација Ле Фалсет е мало, добро уредено место со хостел.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 22,89 км
Разлика во надморска височина: 364 м
Највисока точка: 1.331 м
Најниска точка: 967 м
Вкупно искачување: 593 м
Вкупно потекло: 421 м