Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сен-Шели - Насбинали
16,28 км / ↓ 270 м / ↑ 629 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Сега пристигнавме во Централниот масив и во овој обемен планински масив конкретно во „Монт д’Аубрак“. На кулминативната точка на денешната фаза, ние ќе се преселиме од одделот Авејрон во регионот Миди-Пиринеј во одделот Лозер во регионот Лангедок-Русилон. Монт д’Аубрак е популарна област за пешачење во лето, а скијањето низ крос-кантри се практикува тука и во зима. Областа е само ретко населена и има смисла да имате доволно храна и водоотпорна опрема со вас. Аумонт-Аубрак и Аубрак се познати по истоимената раса на говеда, сигурно ќе видиме неколку примероци од овој вид на пасиштата денес. Belvézet се наоѓа на вулкански рид на кој сè уште можете да ги видите урнатините на поранешниот замок. На пат кон Велеј ќе наидеме на голем број сведоци на вулканското минато, особено во областа Ле Пуј-ен-Велеј, наскоро што ќе го посетиме. Во малото гратче Аубрак, од поранешниот манастир „Домери д’Аубрак“ преживеале само црквата и Тур дес Ангел, но и поновите инфраструктури обезбедуваат благосостојба на аџиите. Срдечен, локален специјалитет на кој ќе се среќаваме одново и одново во оваа област е „Алигот“, како главно јадење или како прилог, мешавина од компири и крем сирење. Сценскиот град Насбиналс е типично село во Обрац, од куќите може да се каже дека се изградени за област со сурова клима. Норманската црква Сант-Мари е позната по своите совршени пропорции и е место на интерес.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 16,28 км
Разлика во надморска височина: 549 м
Највисока точка: 1.368 м
Најниска точка: 819 м
Вкупно искачување: 629 м
Вкупно потекло: 270 м