Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Сент Julулиен - Ла Рењи
24,94 км / ↓ 731 м / ↑ 378 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Во текот на оваа фаза остануваме во регионот Рона-Алпи, но при преминување на Рона се менуваме од одделот Лоара во одделот Изер. Рона се издига на швајцарските Алпи во кантонот Вале, каде сè уште е жив алпски порој. Како такво, се влева во Geneеневското езеро и го остава повторно во близина на Geneенева. На претстојната сцена до Geneенева од денес повторно и повторно ќе се сретнеме со Рона. Денес, кога ќе го поминеме Рона, дефинитивно го напуштаме Масив Централ, кој ни понуди неколку искачувања и спуштања. Од другата страна на Рона, Алпите сега ќе ја преземат оваа задача. Кога ќе го напуштиме Сент Julулиен-Молин-Молет, нашата патека се искачува само малку до кулминациската точка, каде што поминуваме низ Кроа де Сант-Бландин. Тука сме на планините Пилат, една од најубавите делови на патеката во оваа област. Поминуваме низ низа мали населби додека конечно не ја поминеме „Капелата ду Калваер“ и стигнеме до Шавана на Рона. Тука не треба да ги промашуваме старата црква и градските утврдувања. По преминувањето на Рона, доаѓаме низ поголемите градови Сен-Албан-Ду-Рона и Клонас-Сур-Варезе во потполно рамен терен, пред да стигнеме до сценскиот град Ла Рењи, кој повторно е нешто повисоко, заштитен од поплавите на Рона. .


Слики

Податоци и факти

Растојание: 24,94 км
Разлика во надморска височина: 550 м
Највисока точка: 690 м
Најниска точка: 140 м
Вкупно искачување: 378 м
Вкупно потекло: 731 м