Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Остабат-Аруе
24,30 км / ↓ 604 м / ↑ 573 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Профил на висина


Beschreibung

Денешната етапа ја започнуваме по должината на D933 во североисточна насока, од која наскоро свртуваме лево кон гребенот што конечно нè води до кулминативната точка на „Капела де Сојарза“. Пред тоа, сепак, ја минуваме капелата Сен-Никола на искачувањето во шумата Харамбелц, која некогаш вклучуваше и хоспис. По „Капелата де Сојарза“ патеката нè води низ депресија кон селото Бенеденита, каде што еден импозантен споменик „Кроа де Гибралтар“ нè потсетува дека трите класични француски пат на Сент Jamesејмс некогаш се собрале, патот до Ле Пуј-Ен -Веле и денес поминува тука. Најголемото место во близина на денешната рута е Сен Пале, на кое би наишле доколку сакаме да стигнеме до нашата етапа преку D933 и D11, практична алтернатива за аџиите кои патуваат со велосипед. Но, нашата патека не води подиректно кон Ару-Иторот-Олхаби. Во областа Олхаби, романската црква Сен-Justаст ве искушува да направите мала пауза во пешачењето пред да наидеме на нашето сместување, непосредно пред Д11.


Места по трасата

 


Слики

Податоци и факти

Растојание: 24,30 км
Разлика во надморска височина: 222 м
Највисока точка: 289 м
Најниска точка: 67 м
Вкупно искачување: 573 м
Вкупно потекло: 604 м