Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Ногаро - еуза
19,27 км / ↓ 272 м / ↑ 337 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Сцена во Одд. Герс лежи пред нас денес. Одиме низ лозја и преку ливади, но понекогаш и по главните патишта. Бидејќи полека доаѓаме до најдлабоката точка во долината помеѓу Пиринеите и Централниот масив, теренот е прилично рамен. Последица на ова е дека водните тела со кои се среќаваме се претежно "стоечка вода". Сценскиот град Оаз е главен град на Армањак, некои прво ќе помислат на познатата ракија. Добро сочуваните градски куќи и црквата Сент-Луперц се покани за прошетка низ градот.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 19,27 км
Разлика во надморска височина: 83 м
Највисока точка: 180 м
Најниска точка: 97 м
Вкупно искачување: 337 м
Вкупно потекло: 272 м