Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Моисак - Лаузерте
25,73 км / ↓ 474 м / ↑ 560 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Оваа фаза во Одд. За промена, Tarn-et-Garonne не води кон исток, туку кон север. Градот Дурфорт-Лакапелет, на пример, ни нуди една од можностите за одмор. Кон крајот на етапата наидуваме на неодамна обновената црква Сен-Сернин на висина близу Ле Шартрон-Серамике, која сака да нè мотивира да се одмориме. Сценскиот град Лаузерте бил изграден на рид во 12 век, а како што било потребно тогаш, Лаузерт бил опкружен и со cityид на градот. Местото во голема мера го задржа својот средновековен карактер, па затоа уживање за очите и мотиви за камерата. Двете цркви Нотр-Дам-де-Карме и Сент-Бартелеми, дел од поранешен кармелитски манастир, се потсетување за тоа колку верата и животот биле тесно во тоа време. Лаузерте има и градина за аџии, еден вид музеј на отворено на аџилак.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 25,73 км
Разлика во надморска височина: 155 м
Највисока точка: 228 м
Најниска точка: 73 м
Вкупно искачување: 560 м
Вкупно потекло: 474 м