Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кондом - La Romieu
32,42 км / ↓ 609 м / ↑ 713 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

Денеска повторно ќе останеме во одделот Герс цела етапа и ќе го запознаеме од неговата ридска страна. Имаме кратка нога денес, оставајќи доволно време да ги видиме Кондом и Ла Ромие. Добар час по напуштањето на Кондомот, доаѓаме до акумулацијата „Lac de Bousquetara“, која носи разновидност на пејзажот. Во Pavail наидуваме на капелата Sainte Germaine, која повторно нуди добра причина за одмор. Откако на почетокот претежно пешачевме по село, подоцна се враќаме на патиштата. Во Ла Ромие треба Колегиската црква Свети Пјер да посети. Оваа црква е дел од светското наследство на УНЕСКО и има извонреден манастир.


Слики

Ла Ромие (УНЕСКО) Ла Ромие (УНЕСКО)

Податоци и факти

Растојание: 32,42 км
Разлика во надморска височина: 143 м
Највисока точка: 219 м
Најниска точка: 76 м
Вкупно искачување: 713 м
Вкупно потекло: 609 м