Сè започнува со првиот чекор ...

На Ерусалимски начин е најдолгата аџилак и меѓународна рута за мир и култура во светот!

На Ерусалимски начин ги поврзува религиите и народите во уникатен мировен проект.

На Ерусалимски начин се залага за меѓусебно признавање и толеранција.

Loveубовта, најсилната сила во универзумот, продира, осветлува сè и гради мостови помеѓу сите луѓе!

 

Аџилакот создава отвореност за средби, ги намалува предрасудите и стравовите и ја зајакнува довербата - основна доверба! Наводните граници меѓу народите и религиите можат да бидат премостени од индивидуални луѓе во loveубов и меѓусебно почитување.

Кајарц - Фигеац
30,22 км / ↓ 546 м / ↑ 589 м
Преведете на други јазици Прикажи мапа во режим на цел екран

Beschreibung

На денешната сцена остануваме во одделот Лот и првично се движиме кон север од Лот на варовничко плато, но подоцна свртуваме повеќе кон запад и повторно се приближуваме до Лот. Во La Croix Blanche ќе можеме да уживаме во прекрасен поглед на Лот и неговата долина. Денес одиме преку неплодното плато на Кверси, кое е несоодветно за земјоделството со своите области. од друга страна, стада овци што мигрираат сè уште можат да живеат на флората што сè уште расте, па може да наидеме на некои стада овци. Непосредно пред сцената, го надминавме ридот «Сингл Хаут», од кој имаме прекрасен поглед на Фигеак. Figeac се наоѓа на потокот Ле Селе, северна притока на Лот, кој се влева во него непосредно пред Кахорс. Figeac е пријатен, жив град и затоа е погоден и за еден ден за одмор. Бројните готски градски куќи и градски палати се живописни.


Слики

Податоци и факти

Растојание: 30,22 км
Разлика во надморска височина: 242 м
Највисока точка: 395 м
Најниска точка: 153 м
Вкупно искачување: 589 м
Вкупно потекло: 546 м